DISTRIBUIȚI

Natura este o inepuizabilă sursă de inspiraţie, iar munţii, în mod deosebit, sunt una dintre cele mai frumoase forme de relief. Coloşii de stâncă creează peisaje spectaculoase, cu lacuri limpezi, cărări întortocheate şi pajişti pline de flori. Aceste locuri au fost dintotdeauna populate, iar unele dintre ele s-au transformat de-a lungul timpului în destinaţii de vacanţă apreciate de toată lumea, altele încă mai aşteaptă să fie descoperite de turişti.

Cei care simt chemarea muntelui ştiu ce înseamnă să cutreieri cărările care te duc în sălbăticia fascinantă a pădurilor de conifere, pe culmi înalte, unde priveliştile panoramice te lasă mut de uimire, iar aerul curat îţi umple cutia toracică. În astfel de locuri, staţiunile montane te aşteaptă să te bucuri de linişte şi de natură. Am întocmit o listă cu 15 staţiuni montane din Europa unde, dacă vei ajunge, frumuseţea lor te va lăsa fără cuvinte.

Lecco, Italia

Orăşelul de munte Lecco a primit titlul de Staţiunea Alpină a Anului 2013. Staţiunea montană este situată în nordul Italiei, pe malurile Lacului Como şi te va încânta din prima clipă prin frumuseţea peisajului. Leccoeste o staţiune montană renumită pentru infrastructura bine pusă la punct, dar în acelaşi timp este un loc romantic, ales de multe cupluri ca destinaţie ideală pentru o escapadă în doi.

Olden, Norvegia

Staţiunea Olden este extrem de micuţă, populată de aproximativ 500 de locuitori, dar care, în sezonul de iarnă este luată cu asalt de turişti. Peisajul este mirific, cu munţi impunători, cascade şi ape în nuanţe ravisante de albastru. Olden este poarta de trecere către cel mai mare gheţar de pe uscat al Europei, Gheţarul Justedal. Staţiunea Olden dispune şi de un port turistic unde sunt andocate numeroase vase de croazieră.

Annecy, Franţa

Staţiunea Annecy din Franţa este situată în regiunea Rhone-Alpes şi este străbătută de trei râuri, fapt care i-a atras şi denumirea de „Veneţia Apilor”. Annecy este amplasată pe malul lacului cu acelaşi nume, al treilea ca dimensiune din Franţa, şi care este considerat cel mai curat lac al Europei. Oferta turistică a staţiunii Annecyeste completă, fiind o destinaţie perfectă pentru iubitorii de natură, peisaje montane, cultură, istorie şi tradiţiile franceze.

Innsbruck, Austria

Innsbruck este capitala provinciei Tirol şi un oraş încântător, înnobilat de peisajul boem şi sălbatic al Munţilor Alpi. Innsbruck este un renumit centru pentru sporturile de iarnă, dar oferta turistică a acestei staţiuni alpine este mult mai vastă. Peisajul urban, cu ale sale clădiri istorice, străduţe romantice şi obiective turistice concurează cu priveliştile pitoreşti ale munţilor şi văilor alpine. Innsbruck este o destinaţie care trebuie văzută.

Bolzano, Italia

Bolzano este o staţiune montană situată de-a lungul malurilor râului Adige şi care este capitala regiunii Tirolul de Sud. Frumuseţea naturală a acestui loc, care până la finele Primului Război Mondial nu a aparţinut Italiei, este de necontestat. În Bolzano, amestecul culturilor italiene şi germane aduce un farmec aparte, iar influenţele se oglindesc în arhitectură, gastronomie şi tradiţii locale.

Sondrio, Italia

Staţiunea Sondrio a luat naştere ca bază militară, în perioada Imperiului Roman, ulterior fiind dezvoltată ca şi oraş. Această destinaţie este celebră pentru vinurile sale şi pentru facilităţiile moderne de ski. Situat în Alpii Italieni, pe malul râului Adda, Sondrio se poate mândri cu peisaje pitoreşti şi numeroase obiective turistice.

Rougon, Franţa

O serpentină îngustă te va purta prin Munţii Alpi înspre minunata localitate Rougon din Franţa. În oraşul pitoresc de munte vei putea vedea poate cele mai frumoase culori din Europa. Peisajul alpin, cerul senin, văile abrupte şi frumuseţea deosebită a Gorges du Verdon creează cadrul natural perfect. Totul este completat de farmecul oraşului, care se poate lăuda cu numeroase monumente, clădiri în stil renascentist şi multe alte atracţii.

Covadonga, Spania

Covadonga, o localitate despre care cei care au vizitat-o spun că este de o frumuseţe ireală, este locul în care armatele creştine au obţinut prima victorie semnificativă asupra trupelor arabe, în Peninsula Iberică. Covadonga este situată în Munţii Picos de Europa, în nordul Spaniei, iar Mama Natură a fost foarte darnică cu această regiune. Covadonga este una dintre cele mai frumoase staţiuni montane din Europa.

 

citeste mai mult: http://www.ghiduri-turistice.info/

 

DISTRIBUIȚI