DISTRIBUIȚI

Nu-i așa că nu vrei să renunți la dorințele tale de Anul Nou de a călători în cât mai multe destinații? Urmează ghidul nostru cu 14 pași și află cum să te bucuri cel mai mult de experiențele de vacanță din 2017.

La fel ca în fiecare an, și pentru 2017 ai făcut o listă cu tot ce ai vrea să faci sau să schimbi. Această listă poate include un nou început (punct și de la capăt) și renunțarea la câteva obiceiuri proaste. Privind în retrospectivă, un lucru este clar, ți-ai fi dorit să călătorești mai mult.

Așadar, în loc să-ți amintești tot ce nu ai făcut în 2016, oferă-ți un cadou de Anul Noul și călătorește în cât mai multe destinații pe care ți-ai propus să le vizitezi în 2017. Iată cum…

1. Alege destinații accesibile pentru bugetul tău și cheltuiește inteligent!

Primul pas este să afli în care destinații îți poți permite să călătorești și în care nu. Dacă ai un buget mare, este foarte bine, poți să călătorești cât vrei. Dacă ai un buget mic, chiar și așa, mai există o șansă, dar trebuie să-ți plănuiești mult mai atent călătoriile.

Pentru unele destinații transportul până acolo este cel mai scump, iar pentru altele (ieșiri de weekend în apropiere) este mai ieftin. Că să mai echilibrezi din cheltuieli, concentrează-te pe destinațiile unde schimbul valutar îți oferă un avantaj sau prețurile locale sunt mici.

Acest mod de a echilibra cheltuielile necesită o oarecare iscusință, dar te ajută să te relaxezi, să eviți cheltuielile în plus și să te bucuri cât mai mult de experiențele de călătorie.

2. Fă liste

Ne plac listele și în curând îți vor plăcea și ție. Propune-ți destinații accesibile și fă o listă cu locurile pe care le-ai putea vizita, în mod realist, în acest an și mai adaugă câteva în plus. Apoi, când momentul este potrivit, începe să călătorești și premiază-te cu o vizită în una din destinații.

Nu este foarte complicat să scrii aceste obiective în listă, însă asta îți va oferi încurajarea de care ai nevoie ca să le realizezi.

3. Povestește tuturor planurile tale de călătorie

Visezi să mergi într-un loc retras, să faci yoga în Kerala? Vrei să faci camping în Quebec și să auzi lupii? Povestește planurile tale celor din jur, s-ar putea să descoperi că alții au fost deja în călătoria pe care o visezi tu și te pot ajuta.

Astfel, poți afla ponturi de călătorie surprinzătoare și povești care te vor face să-ți dorești și mai mult să-ți faci bagajele, să pleci și să călătorești.

4. Nu-ți fie teamă să călătorești singur

Ești pregătit să urci în următorul avion, dar niciun prieten nu are timp liber să vină cu tine? Nu lăsa asta să te împiedice: călătorește singur. Trăiește experința de a călători unde, când și cum vrei. S-ar putea să-ți placă această provocare foarte mult, ba chiar să-ți faci câțiva prieteni din alte țări în călătoria ta.

 

5. Ia legătura cu localnici

Lumea poate părea atât de mare, dar prieteniile pot fi la o distanță de un click. Dacă cunoști pe cineva de unde vrei să călătorești, aventura poate părea mai puțin înfricoșătoare. Diferite comunități online, forumuri și servicii de cazare te ajută să iei legătura ușor cu oameni care locuiesc în următoarea ta destinație de călătorie, care îți vor putea oferi ponturi locale grozave și de la care poți afla mai informații despre destinație.

6. Explorează prin țară

Cine spune că a călători însemnă că trebuie să pleci departe pentru mult timp? Lucruri extraordinare se întâmplă peste tot în jurul nostru și obiectivele tale de călătorie s-ar putea materializa mai ușor dacă începi cu câteva vacanțe prin țară.

Află mai multe depre țara ta, vezi toate muzeele și atracțiile turistice de pe lista lucrurilor pe care vrei să le vizitezi. Petrecând mai puțin timp pe drum, ai mai mult timp ca să vizitei, să te bucuri și să experimentezi și poți afla mai multe despre țara în care locuiești.

7. Găsește un partener de călătorie cu interese asemănătoare

Partenerul potrivit de călătorie poate face ca vacanța să fie mai grozavă sau o poate strica, așa că este bine să petreci o vreme căutând partenerul de călătorie potrivit. Cel mai bun partner de călătorie s-ar putea să nu fie prietenul tău din copilărie sau persoana de care ești îndrăgostit, ci un prieten mai nou, sau un văr pe care nu l-ai mai văzut de mult, dar cu care ți-ar plăcea să călătorești. Pe scurt, nu-ți fie teamă să încerci și alte variante.

După ce ai descoperit partenerul de călătorie perfect, discutați împreună bugetul, interesele și așteptările. Acest lucru s-ar putea să te inspire să vizitezi locuri de care n-ai mai auzit vreodată. Ba mai mult, împreună aveți o listă mai mare de cunoscuți și localnici la care puteți apela. Adică mai multe locuri de călătorie și oameni pe care îi puteți întâlni.

8. Folosește hărți disponibile offline

Internetul este grozav și poate fi foarte folositor, dar este plăcut să vezi ce se întâmplă în jur când călătorești. Nu mai încerca să înveți cum se spune în limba cantoneză „Aveți wifi gratuit?”, ci încearcă în schimb momondo places: ghidurile noastre turistice care pot fi descărcate și folosite offline.

Fiecare din cele 21 ghiduri turistice (în curând mai multe) oferă hărți offline cu peste 150 de baruri, restaurante, magazine, muzee și multe alte locuri grozave de vizitat în fiecare oraș, recomandate de localnici. Descarcă-le pe iPhone-ul tău, înainte să pleci în călătorie, și folosește-le offline oricând dorești.

 

9. Fii spontan

Dacă ești pregătit de plecare și vrei să rezervi biletele de avion cu prima ocazie când găsești o ofertă, poți seta de pe site-ul nostru, momondo, să primești un mail cu o “Alertă de Tarife”. Imediat ce apare cel mai ieftin zbor pentru ruta de care ești interesat, te vom anunța. Este ca o loterie a zborurilor, însă ești întotdeauna câștigător!

10. Bucură-te de escale

Fie că este vorba de o escală de câteva ore în aeroport sau că petreci noaptea într-un oraș necunoscut, folosește timpul dintre zborurile de legătură la maxim.

Îți recomandăm cea mai lungă perioadă de escală posibil. Nu numai că tariful va fi mai mic, dar îți va oferi șansa să ieși din aeroport și să experimentezi altă destinație în afară de cea finală. Adică ai parte de 2 calătorii la preț de una!

 

11. Întâlnește-te la jumătatea drumului cu cei dragi

Adesea, suntem departe de cei dragi. În loc să călătoriți în orașul fiecăruia, alegeți o destinație la jumătatea drumului și întâlniți-vă acolo. Astfel, poți să călătorești în locuri pe care nu te-ai gândit niciodată să le vizitezi, în același timp petrecând o vreme alături de oamenii dragi de care ți-a fost dor.

12. Bucură-te la maxim de călătoria ta de afaceri

Poate că ești norocos să ai un serviciu care îți permite să călătorești. Evident, faptul că mergi la un seminar în Ibiza nu înseamnă neapărat că vei petrece ziua la plajă. Dar, poate că ai puțin timp liber să faci câteva vizite turistice sau să te plimbi prin centrul plin de viață al orașului, ca să te bucuri de atmosfera locală.

Un sfat important: ieși din atmosfera de lucru și explorează după bunul plac.

13. Fii inspirat

Poate că vrei să ajungi într-o anumită destinație sau poate că ți-ar plăcea să vizitezi mai multe destinații exotice de pe glob. Urmărește bloggeri de călătorie, călători de pe Instagram sau blogul momondo, fii la zi cu informațiile despre destinații extraordinare și învață lucruri interesante despre diferite culturi.

Uneori, descoperim locuri uimitoare care sunt accesibile. În plus, este mai bine să mergi pe frumoasa plajă Whitehaven de pe insula Whitsunday din Australia decât să stai acasă și să privești pe fereastră la ploaie. Însă, poate îți place ploaia și preferi să vizitezi un loc ploios.

 

14. Dă-i drumul și călătorește

Ce mai aștepți? Sunt multe feluri în care poți călători prin lume și acesta este anul în care poți vizita toate acele locuri în care ai vrut întotdeauna să mergi! Uneori, faptul că te gândești prea mult este ceea ce te împiedică să treci la acțiune. După ce ai cumpărat biletul, restul este doar aventură.

Citeste mai mult: www.momondo.ro

DISTRIBUIȚI