DISTRIBUIȚI

Dacă visezi la un city-break în capitala Portugaliei sau, și mai bine, dacă ai planificat deja o vacanță aici în viitorul apropiat, probabil că ai deja o listă cu ce ai vrea să vezi, să faci sau să mănânci. Poți să citești și articolul nostru, cum să vizitezi Lisabona aproape gratis, sigur o să te ajute să te organizezi mai bine.

Cele mai multe articole de pe blogurile de călătorii sau ghidurile turistice îți povestesc câte-n lună și-n stele despre ce să faci în Lisabona dar dacă știi și câteva dintre lucruri pe care să nu le faci în ruptul capului, îți garantez că vacanța ta va fi perfectă.

1. Nu bea bere, portughezii nu sunt vestiți pentru producția de alcool din malț. Drept să-ți spun, nu mi-a plăcut deloc berea locală și nici nu am văzut prea mulți portughezi care să „ude” mâncarea cu o halbă de bere. Vinul casei are același preț și merge de minune cu peștele proaspăt pescuit pus pe grătarul încins.

2. Nu-ți lua pantofi cu toc în Lisabona dacă nu vrei să te trezești desculță după o zi de plimbare. Multe dintre străzile și străduțele Lisabonei sunt în pantă (destul de înclinată) și nu asta e cea mai mare problemă. Trotuarele sunt pavate cu piatră cubică tocită de pașii trecătorilor de-a lungul anilor și sunt extrem de alunecoase. Nu vreau să-mi imaginez cum se descurcă localnicii și turiștii deopotrivă atunci când plouă.

3. Nu te duce la Cantinho Lusitano fără rezervare. Citisem păreri excelente despre restaurantul ăsta micuț unde proprietarii sunt și bucătari și în ultima seară în Lisabona am mers cu o foame de lup să mâncăm aici. Din păcate localul era plin și nu era nicio șansă ca vreo masă să se elibereze așa că și noi și ceilalți care făcuserăm deja coadă la intrare a trebuit să înghițim în sec și să căutăm alt loc pentru cină.

4. Nu mânca Pastel de nata de oriunde, crezând că are același gust. Doar câteva patiserii din Lisabona se bat pe titlul de cea mai bună prăjiturică tradițională dar umblă vorba-n târg că cele mai bune sunt Pasteis din Belem, vizavi de Mănăstirea Jeronimos. Papa Ioan Paul al 2-lea a fost și el acolo și a gustat bunătățile astea pentru care mii de oameni vin zilnic la Pasteis de Belem.

5. Dacă mergi cu metroul sau tramvaiul, nu arunca cardul de transport în comun. E reîncărcabil și dacă nu vrei să plătești de fiecare dată câte 1.40 euro pentru o bucată de carton, pătrastrează-l până la sfârșitul vacanței.

Lisabona Tram 28 by TravelGirls (1)

6. Nu te duce la spectacolele de fado unde trebuie să plătești bilet la intrare. Sunt o mulțime de cârciumi în Alfama și Bairro Alto unde se adună localnicii și unde totul e cât se poate de autentic. Pe TripAdvisor cel mai lăudat loc e A Tasca do Chico dar eu am fost la Adega do Ribatejo și mi-a plăcut la nebunie.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/ghid-de-calatorie/13-lucruri-pe-care-sa-nu-le-faci-in-lisabona.html