DISTRIBUIȚI

Probabil te gândești că între tine și confortul tău și peisajele superbe ale drumurilor sălbatice încununate cu succes de punctele de belvedere gâtuitoare de respirații și potrivite contului de Instagram ca în palmă trebuie să stea mormane de obstacole. No-no-no.

De fapt, tot ce vă desparte este o pereche de pantofi zdraveni de drumeție și dorința de a explora natura. Imaginează-te acum traversând fâșiile de țărm înguste de pe coastele hawaiiene sau explorând satele andine din Ecuator și crede-ne pe cuvânt, că nu țin deloc de domeniul fantasticului.

Am stat de vorbă cu Andrew and Emily, perechea de scriitori/fotografi prin a căror vene curge nestingherită aventura, am așternut pe hârtie câteva din drumețiile lor preferate culese din toate colțurile lumii și le-am grupat în categorii care năzuiesc să satisfacă toate nivelurile de experiență. De la drumeții care abia învață să-și pună bocancii în picioare și până la experții care ar putea să urce muntele chiar și în timp ce își pregătesc o omletă.

Cele mai bune trasee pentru drumeții novici

Grindelwald – Austria

Lasă trenul de culoarea muștarului să te conducă spre descoperirea ruralului de munte elvețian și petrece o noapte într-unul din tradiționalele chaleturi îmbibate în miros de munte. Ai să vezi cu câtă voioșie te vei trezi dimineața, gata să-ți pui întreaga zi în slujba descoperirii tablourilor alpine din Grindewald.

Deși, pornind de la baza militară a satului, ai opțiuni de trasee cu duiumul, înclinăm a crede că vrei genul de experiență care să-ți întindă în fața irișilor peisaje de poveste săpate în șiruri de munți semeți.

Dacă te-am nimerit la capitolul ăsta, atunci răspunsul corect nu poate fi altul decât ruta First-Faulhorn. Telefericul care pleacă din satul Grindewald în direcția First îți va mai astâmpăra din pofta de a rumega cu privirea pitorescul de sub picioare, în timp ce te va ajuta să economisești timp și energie pentru cei 12 kilometri de drumeție care te așteaptă la coborâre.
Atenție! Muntele Falhourn nu a apărut de azi-de ieri; vârful îi atinge 2681 m, așa că dacă te știi sensibil la altitudine, întărește-ti spiritul înainte să ajungi acolo (și nu, nu întotdeauna o dușcă mică este soluția tuturor temerilor). Oricum, întinderile nesfârșite de frumos de pe-o parte și de alta a muntelui, văzute de deasupra norilor, merită din plin.

Chiar și dacă ajungi acolo cu obrajii îmbracați într-o culoare care numai rozalie-sănătoasă nu e. Imperios necesară este o oprire la Lacul Bachalpsee încrustat într-un fundal mirific unde înălțimile înzăpezite ale munților Schreckhorn au crestat fără efort albastrul cerului.

Va mai lipsi din tablou doar un fotograf priceput care să te surprindă în mijlocului acestui peisaj elvețian și să transforme totul într-o carte poștală expediată la primăvară de un turist asiatic.

Peninsula Lizard – Cornwall, Anglia

Acest traseu circular deosebit de indulgent, de 11 kilometri, începe în Gol Kynance și te conduce de-a lungul țărmului Cornwall până în punctul Lizard, la fel de fericit ca un copil care te-a tras de mânecă 20 de minute ca să-ți arate noua lui căsuță din copac.

Dar până să ajungi în acest cel mai sudic punct britanic, nu uita că, de cele mai multe ori, traseul, și nu destinația, este cel presăsat cu flori de mărgăritar (iar folclorul popular nu este cunoscut prin faptul că s-ar înșela prea des).

Așadar, încearcă să-ți sustragi mintea de la picioarele obosite care încep să promită o febră musculară de toată frumusețea și descoperă peșterile, golfurile, delușoarele și plajele ascunse, presărate cu un nisip de un alb incredibil și străjuite de o mare de albastru turquoise.

Pierde-te cât pofteși în natură, dar ține în permanență un ochi deschis pentru viața marină: s-ar putea să vezi oricând o focă sau o balenă în larg, pe timp de vară.

Partea bună la acest traseu este că nu ai multe șanse să dai nas în nas cu cete numeroase de turiști care să-ți perturbe comuniunea cu natura. Poți, așadar, plonja într-o izolare robustă fără ca măcar să privești înapoi. Pe finalul drumeției tale, încununează-ți succesul într-un pub britanic și omenește-te cu ceva produse de patiserie tradiționale din Cornwall și cu o binemeritată halbă blondă.

 

Citeste mai mult: http://www.momondo.ro/inspiratie/trasee-drumetii/#cHPOChdCBm8WIoBy.97

 

DISTRIBUIȚI