DISTRIBUIȚI

În zilele noastre nu mai suntem exploratori în adevăratul sens al cuvântului, e poate imposibil să găsești ceva nedescoperit, nemaivăzut de nimeni. Cu toate astea, fiecare descoperire e personală, e nouă pentru fiecare dintre noi. Deși Vorarlberg e o regiune faimoasă în Austria, mai ales pentru ski, e aproape necunoscută în România și o mare surpriză pentru mine așa că iar am avut sentimentul acela cum că am descoperit apa caldă. Austria în timpul verii este, cred eu, mult mai frumoasă și mai ofertantă decât iarna pentru că posibilitățile sunt infinite, ba poți chiar și să schiezi dacă urci pe ghețari.

Perindarea mea prin Vorarlberg, de vara trecută, a fost prima mea întâlnire cu Austria în sezonul cald. Îmi tot spuneau rudele și prietenii că e minunată Austria vara dar nu am crezut până nu am văzut. Aici, la graniță cu Elveția și Germania, găsești răcoare, munți de peste 3000 de metri, sate tradiționale, mâncare bună, munteni simpatici cu schnaps, cel mai bun desert kaiserschmarn, trasee ușoare de plimbare, locuri de joacă alpine, parcuri de aventură, piscine, lacuri și râuri azurii. Raiul pe pământ, vă zic! În sfârșit, am pus cap la cap 12 motive să îți planifici următoarea vacanță de vară în Vorarlberg:

1. E autentic

Ce nu-mi place la anumite stațiuni turistice este că sunt făcute doar pentru turiști și confortul lor, localnicii nu există ci sunt doar lucrători care vin dimineața și pleacă seara ori dorm în camere de personal. În Vorarlberg și în mod special în Montafon e altfel. Deși zona are mulți turiști, mai ales iarna, în Montafon localnicii își duc traiul obișnuit de secole și țin foarte mult la tradițiile lor. Ba chiar sunt foarte mândri în sensul ăsta. Aici cresc animale, prelucrează lemnul, produc energie electrică, merg la școală, fac miere ori schnaps și din când în când își închiriază anumite camere din casă pentru turiști.

Pentru cei care vor să intre în contact cu localnicii în vacanță, să aibă interacțiuni reale și povești la un pahar pe terasa vreunei case deasupra văii, pentru cei care preferă să facă drumeții ușoare pe munte, mountain biking ori pentru cei care pot să bea un schnaps la 10 dimineața pentru că le-a oferit un nenică din vârful muntelui (hâc!)

Σχετική εικόνα

2. E locul perfect pentru hiking

Cei pasionați de hiking în România vor fi un pic surprinși de traseele din Vorarlberg pentru că sunt foarte amenajate. Foarte foarte amenajate. Atât de amenajate încât ai mereu senzația că, deși  ești în siguranță. Cărările, de multe pietruite, te duc prin cele mai frumoase locuri de belvedere, trec pe la cabane montane unde poți face un popas, pe la lacuri, râuri, băncuțe ori adăposturi. Iar dacă nu ai o formă fizică bună pentru o astfel de activitate, nu e nicio problemă, poți oricând să iei o telecabină până sus pe munte și să te plimbi ușor la pas pe acolo.

3. Poți să te plimbi cu lamele

Lame în Alpi? Da, asta a fost și reacția mea când am auzit că există posibilitatea asta în Vorarlberg. Încă nu am aflat care e explicația logică, știu doar că lamele nu au nicio legătură cu Austria sau cu Europa, ele au fost importate aici pentru activități turistice și, din câte am văzut eu, le priește aerul din Alpi. În Montafon ai posibilitatea să te înscrii la o excursie ghidată cu lamele, adică să te plimbi pe munte cu animăluțele care te „obligă” cumva să mergi mai încet, în ritmul lor, și să te oprești să admiri peisajul cât ele mănâncă iarbă. Poate părea ciudat dar eu m-am distrat copios făcând asta. În plus, l-am avut cu noi și pe îngrijitorul lamelor, un localnic foarte simpatic, cu multe povești în tolbă și niște schnaps delicios!


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/destinatii/austria/vacanta-de-vara-austria-vorarlberg.html