DISTRIBUIȚI

Traim cu impresia ca trebuie sa traversam oceanul pentru a putea vedea peisaje exceptionale. Realitatea este ca si in Europa putem gasi obiective turistice la fel de frumoase. Iata 6 minuni ale naturii din Europa pe care le poti admira atat de la calculator cat si la fata locului.

Parcul National Lacurile Plitvice

Acest obiectiv turistic arhicunoscut din Croatia atrage aproximativ 1 milion de vizitatori. Toti acesti vizitatori raman impresionati de albastrul apelor si de lacurile si cascadele in jurul carora croatii au amenajat trasee turistice de dificultate usoara si medie, care faciliteaza vizitarea lor. Cele 16 lacuri si 92 cascade ale Parcului National Lacurile Plitvice sunt incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO inca din 1949.

eur-stanc

Stancile Moher din Irlanda

Stancile din Moher, una dintre cele mai cunoscute destinatii irlandeze, compun o atractie naturala impresionanta: o faleza de piatra de aproape 8 km cu o inaltime de pana la 214 m. In aceasta stanca masiva, oceanul isi sparge valurile manioase, iar uneori aceste valuri pot fi simtite chiar si pe faleza. Desi nu pare ceva placut de vizitat, peisajul este incredibil si ocazia de a vedea natura in marea ei splendoare merita efortul. De aceea, irlandezii au amenajat un intreg complex pentru ca vizitatorii acestei minuni naturale sa se poata bucura de spectacol si peisaje in siguranta.

eur-moh

Stanca Preikestolen din Norvegia

Preikestolen este o alta platforma de stanca impunatoare, de data aceasta din regiunea Nordica a Europei, Norvegia. Aprecierea pentru aceasta atractie turistica vine din faptul ca panorama asupra fiordului Lysefjord si muntilor inconjuratori este deosebita si atotcuprinzatoare. Inaltimea de la care turistii se pot bucura de acest peisaj este de aproximativ 604 metri.

eur

Varful Matterhorn din Elvetia

Varful Matterhorn din Elvetia este deosebit datorita formei sale piramidale care ii confera unicitate. Nu se recomanda insa vizitarea varfului Matterhorn la altitudini prea inalte fara a fi cunoscator in arta drumetiilor montane, acesta ocupand un loc fruntas intr-un clasament al celor mai periculoase piscuri din lume.

eur-matt

Giants Causeway din Irlanda de Nord

Formatiunile stancoase numite Giants Causeway sunt o minune naturala cu adevarat. Modelul acestor formatiuni stancoase este un rezultat al cristalizarii rocii vulcanice sub actiunea racirii accelerate, adica intalnirea brusca a lavei cu apa rece a oceanului. Explicatia stiintifica este insa recenta si nu foarte multumitoare, iar acest fapt explica legenda uriasilor Fionn si Bennadonner. Formatiuni vechi de o varsta similara cu se mai pot gasi si in Pestera lui Fingal, Scotia.

eur-giant

Cheile Verdon Gorge din Franta

Gorges du Verdon sau Cheile Verdonului se afla in inima regiunii Provence din Franta, iar albastrul deschis, care pare atat de ireal si ne neimaginat in fotografii, este de fapt Lacul Sainte-Croix. Zona este perfecta si pentru ciclism, astfel ca pasionatii de plimbari cu bicicleta vor fi recompensati cu o priveliste magnifica daca aleg sa pedaleze in aceasta zona.

eur-fr

 

sursa: http://www.turistcenter.ro/ghidul-12-minuni-ale-naturii-pe-care-sa-le-admiri-si-tu-in-europa_396

DISTRIBUIȚI