DISTRIBUIȚI

Multă vreme am evitat să merg în Veneția crezând că este un oraș mult prea aglomerat, prea turistic iar umezeala și mirosul ar putea fi deranjante. Am descoperit însă acum câteva zile un oraș minunat, colorat, cald și primitor și, ca de obicei, așteptările mi-au fost depășite. Călătoria prin Italia continuă dar până atunci iată care sunt primele impresii din Veneția:

1. Uita de hartă, orientare în spaţiu sau diploma de cercetaş pentru că în Veneţia te vei pierde. Singura ta şansă să ajungi unde ţi-ai propus este să fii cu ochii după indicatoarele de pe clădiri.

venetia1

2. Transportul pe apă e foarte lent. Dacă vrei să ajungi dintr-o parte în alta a oraşului, mai bine o iei la picior decât cu vaporul. De exemplu, un drum cu vaporul (transportul public) din Fondamente Nove până în Piazzale Roma (staţia principală de autobuz şi gara Santa Lucia) dureaza în jur de o oră şi jumătate pentru că se ocoleşte foarte mult. Dacă mergi pe jos însă, faci aproximativ 30 minute.

venetia3

3. Transportul cu vaporul este foarte scump. Mai scump decât transportul în Londra! O călătorie pe apă costă 6,5 Euro. E mai indicat deci să îţi cumperi un abonament 12, 24 sau 48 de ore valabil pentru toate liniile publice. Cu 18 euro, eu am cumpărat un pass de 12 ore şi am mers în Veneţia, Murano şi Burano.

venetia2

4. Toaletele publice sunt scumpe: 1,6 euro. Am preferat să beau câte o cafea de 2 euro şi să folosesc toaletele cafenelelor.

venetia4

5. Dacă nu-ţi convine preţul prea mare pentru cazare în Veneţia, caută cu încredere şi în orăşelele din împrejurimi. Italienii stau foarte bine la capitolul transport public în zona aceasta: trenurile şi autobuzele ajung (fix) la timp, străzile şi autostrăzile sunt bune şi dacă zâmbeşti frumos la şoferi, poţi să mergi fără bilet (valabil numai pentru fete).

venetia5


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/12-lucruri-despre-venetia.html

DISTRIBUIȚI