DISTRIBUIȚI

Amsterdamul este cu siguranţă un oraş fascinant.

Lăsând la o parte numeroasele libertăţi ale populaţiei, aici te așteaptă o mulțime de locuri interesante și de atracții turistice pe care nu o să le uiți prea curând. Dar pentru că acestea sunt cele asupra cărora ne orientăm în general, de data aceasta îţi propun o altfel de vacanță în Amsterdam!

1. Nu închiria o bicicletă în Amsterdam

Traficul în Amsterdam este dominat de biciclete, nu de maşini. De la piste interminabile, până la parcări etajate numai pentru biciclete, este un adevărat rai pentru cei care preferă plimbările pe două roți… însă nu este atât de grozav să închiriezi o bicicletă aici. Deşi uşor şi accesibil ca preţ, vei sta la cozi, aşa cum stai la semafor în oraşele mari din România. Astfel, dacă decizi să faci o astfel de plimbare trebuie să te înarmezi cu răbdare.

2. Fă o plimbare în Red Light District ziua

Prostituţia este legală în Amsterdam, iar Red Light District este cartierul faimos pentru aceasta. Pentru turiştii mai curioşi să descopere orașul, decât vitrinele roşii, ziua este un moment prielnic pentru a vizita cartierul, mai ales că este unul dintre cele mai vechi, dar şi cele mai frumoase din oraş.

3. Bea o bere mică

Locuitorii din Amsterdam sunt mari băutori de bere… mică! Spre deosebire de majoritatea ţărilor europene consumatoare de bere, aici vei găsi berea la pahare de un sfert de litru, deoarece un pahar mai mic menţine băutura rece și proaspătă mai mult timp!

4. Mănâncă maioneză pe cartofi prăjiţi

Vlaamse fites, cartofii prăjiţi flamanzi cu maioneză, sunt musai de gustat când îți faci vacanța în Amsterdam. Dacă nu ești adeptul restaurantelor cu prețuri piperate și meniuri pretențioase, acești cartofi delicioși se găsesc la orice colț de stradă, fiind gustarea perfectă când te plimbi pe minunatele străzi ale orașului olandez.


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-11-lucruri-pe-care-e-bine-sa-le-stii-despre-amsterdam

DISTRIBUIȚI