DISTRIBUIȚI

Odinioară călătoriile cu trenul erau cea mai rapidă și interesantă modalitate de a ajunge într-un loc îndepărtat. Deși descoperirile tehnologice ne permit să ajungem în cealaltă parte a globului în mai puțin de o zi, asta nu înseamnă că atunci când timpul (și bugetul) ne permite, nu ar trebui să recurgem la metodele „clasice” de călătorie. Și nimic nu este mai clasic decât o călătorie cu trenul. Europa se vede minunat din vagon, iar călătoriile mai lungi între două orașe minunate pot fi o adevărată aventură. Dacă îți surâde idea unei astfel de vacanțe, iată câteva orașe din Europa unde poți ajunge cu trenul din București.

Cu trenul în Split

Dacă vrei să ajungi pe litoralul croat cu trenul din București, cel mai simplu este să-ți alegi ca destinație orașul Split. Acesta este al doilea oraș ca mărime din Croația, astfel încât vei avea la dispoziție nu doar plaje superbe, ci și o multitudine de atracții turistice. Centrul istoric al orașului este împânzit cu clădiri istorice, inclusiv faimosul Palat Dioclețian, Muzeul de Arheologie și Galeria Ivan Meštrović, cel mai interesant muzeu de artă din Croația.

Călătoria cu trenul din București în Split include un schimb de trenuri în Gara Kelenfölddin Budapesta. În total, călătoria durează aproximativ 31 de ore, iar biletele costă între 95 și 140 de euro.

Cu trenul la Budapesta

Una dintre cele mai la îndemână capitale europene ce poate fi vizitată cu trenul din București este Budapesta. Aici ai la dispoziție o varietate de atracții turistice de la faimosul Castel Buda, cu priveliștile sale încântătoare, și iconicul Parlament Ungar, la o viață de noapte vibrantă și o multitudine de muzee și galerii interesante.

Pentru a ajunge la Budapesta cu trenul există linii directe din București. O călătorie durează în jur de 16 ore, iar biletele pot costa între 30 și 45 de euro.

Cu trenul la Salonic

Ce spui de o călătorie cu trenul în Grecia? Din București poți ajunge în mai puțin de o zi în Salonic. Acesta este unul dintre cele mai eclectice orașe grecești, unde atmosfera estivală specifică insulelor se împletește cu vechile tradiții. Aici poți experimenta adevărata cultură grecească, lipsită de mulțimile de turiști specifice Atenei. Acest oraș superb are o multitudine de influențe, inclusiv romane, venețiene și otomane, ce pot fi observate la ruinele antice, bisericile bizantine și excelentul muzeu de arheologie. O altă atracție este gastronomia locală delicioasă, care este motiv suficient pentru a vizita Salonic.

O călătorie cu trenul din București în Salonic include  un schimb în Gara din Sofia, Bulgaria, drumul fiind de aproximativ 17 ore și jumătate, iar biletele între 33 și 43 euro.


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-10-orase-din-europa-in-care-sa-te-duci-cu-trenul-din-bucuresti

DISTRIBUIȚI