DISTRIBUIȚI

Ce ştii despre Maroc? Probabil că ştii că este o ţară arabă din Africa de Nord, cu o coastă la Oceanul Atlantic. Probabil că-ţi sunt cunoscute măcar din auzite oraşele Casablanca, Marrakech şi Tanger. Îmagini din piețele lor colorate pline de materiale vopsite în culori vii sau fotografii cu deșertul și cămilele locului ți-au trecut cu siguranță prin fața ochilor. Mai știai probabil că marocanii vorbesc arabă și franceză și sunt musulmani. Ce nu știai însă despre Maroc?

1. Maroc are un Mare Canion

Cu siguranță îți e cunoscut Marele Canion din Statele Unite. Ei bine, află că găsești unul asemănător și în Maroc, în Valea Dades. Între Munții Atlas și  Munții Jbel Sarhro, Valea Dades oferă o priveliște incredibilă asupra munților înzăpeziți pe de o parte și a deșertului de pe partea cealaltă. Pasionații de trekking vor avea ce face aici.

2. Caprele marocane se cațără în copaci

În sud-vestul Marocului poți face niște fotografii cu care să strângi cele mai multe like-uri pe Facebook. De ce? Pentru că nu e o glumă, caprele chiar se cațără în copacii de argan ca să mănânce fructe. Sâmburii scuipați și fecalele caprelor sunt adunate, spălate, uscate și prelucrate. În Maroc uleiul de argan este folosit mai ales de berberi pentru prepararea pâinii şi a unei paste, împreună cu miere şi migdale, numite „amalou”.

3. În Maroc poți schia

Păi Marocul nu era tot numai un deșert? Ei bine, nu. Ăsta este probabil singurul loc din lume unde poți vedea zăpadă, deșert și mare în aceeași excursie. În ianuarie și februarie poți schia sau te poți da cu snowboard-ul în Oukaimeden, în Munții Atlas.

Maroc Canion Ski Capre

4. În Maroc poți vizita obiective din patrimoniul UNESCO

Asta pentru că Marocul poate fi o adevărată călătorie culturală. Pe lângă prezența islamică evidentă, poți merge pe urmele culturilor feniciene, romane sau bizantine dacă faci un tur al obiectivelor din patrimoniul UNESCO. Ruinele romane de la Volubilis, orașul istoric din Meknes, Medina din Essouira sau cea din Fez sunt doar câteva dintre ele.

5. În Maroc poți face surfing tot anul

Maroc are 3000 km de coastă la Atlantic, deci ai de unde alege unde să faci surfing. Dacă ești la început, se fac cursuri de surfing tot anul. Dacă ai experiență și cauți provocări, cea mai bună perioadă pentru tine este iarna. La sud de Agadir se pare că poți avea șansa să fii doar tu și valurile pentru că nu e o zonă prea explorată.

6. „Gladiatorul” s-a filmat în Maroc

Da, Russell Crowe, Angelia Jolie, Colin Farrell, Anthony Hopkins și multe alte vedete de Hollywood au filmat în Maroc.  Cu siguranță ai auzit de „Gladiatorul” și probabil l-ai și văzut dar poate că nu știai că a fost filmat în Maroc. Studiourile de filmare din Ouarzazate sunt cele mai mari din lume și poți face un tur pentru a vedea unde s-au turnat Gladiatorul, Asterix & Obelix, Lawrence of Arabia, Babel și multe alte filme istorice.

Maroc Surf UNESCO Gladiator


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/10-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-maroc.html

DISTRIBUIȚI