DISTRIBUIȚI

Partea de sud-est a Asiei este una dintre cele mai diverse și interesante, o adevărată aglomerație de atracții turistice fascinante, care te vor lăsa mut de uimire. Faimoasă pentru orașele haotice, plajele superbe și petrecerile legendare, Asia de sud-est le pune la dispoziție aventurierilor o varietate mare de experiențe de neuitat. Iată care sunt cele mai interesante locuri din Asia de sud-est.

Bangkok, Thailanda

Fie că te impresionează sau te înspăimântă, Bangkok, supranumit de localnici drept „Orașul Îngerilor”, îți oferă un adevărat caleidoscop de experiențe. Fie că ajungi aici pentru prima dată sau ești deja familiarizat cu atmosfera spectaculoasă a orașului Bangkok, această capitală frenetică te surprinde de fiecare dată. De la strada Khaosan unde ai aceleași șanse să dai de un pub irlandez precum de un restaurant cu specific local și zgârie-norii amețitori, la restaurantele elegante de pe acoperișuri și arhitectura exotică a palatelor regale și a templelor, acest oraș incredibil are câte ceva pentru fiecare vizitator.

Ubud, Indonezia

În regiunile muntoase din Bali vei descoperi orașul Ubud, unde devotamentul față de tradiție și măiestria locală a făcut din această localitate capitala culturală a Indoneziei. Ubud este o destinație ideală pentru exploratorii creativi și spirituali, care vor vrea să petreacă zile în șir bucurându-se de acest paradis artistic. Nu uita să vizitezi aici Grădinile Cățărătoare, o oază superbă cu piscine infinit terasate înconjurate de plante tropicale, ce oferă o experiență greu de descris.

Lacul Inle din Myanmar

Myanmar a devenit recent una dintre cele mai populare destinații turistice printre cei care vor să descopere adevărata cultură a Asiei. Deși este unul dintre cele mai aglomerate locuri din Myanmar, localitățile de pe malul lacului Inle și-au păstrat tradițiile vechi de secole. Aici poți observa pescarii care se plimbă grațios cu bărcile, vâslind cu un picior, poți admira superbele pagode plutitoare și grădinile suspendate cu legume și fructe colorate, lipite de casele ridicate pe piloni. Plimbă-te pe pasajele încropite din bambus și buruieni, ce completează atmosfera magică a acestui loc, pentru a descoperi o lume unică și fascinantă.

Hoi An, Vietnam

Cu o istorie incredibilă ce se poate observa la fiecare colț de stradă, Hoi An și-a păstrat caracterul imperial vechi. Străzile sale înguste te vor purta pe lângă magazine și case din lemn, pe sub lampioane tradiționale ce aruncă reflexii magice peste apa râului Thu Bon. Hoi An este faimos și pentru măiestria croitorilor, așa că nu uita să te întorci cu o rochie sau un costum realizat de meșteri locali.

Insulele Perhentian, Malaezia

La o oră de mers cu barca de coasta estică a Malaeziei, insulele Perhentian te vor uimi cu frumusețea lor naturală. Aici nu ai prea multe de făcut, decât scufundări, snorkeling și să te relaxezi pe plaje incredibile. Odată cu apusul soarelui, nu vei vedea neoanele colorate care marchează viața de noapte din restul Asiei de sud-est. În schimb, vei putea să te relaxezi pe plajă alături de localnici, savurând o bere asiatică și bucurându-te de viața liniștită din acest colț de lume.

Luang Prabang, Laos

În timp ce majoritatea turiștilor care ajung în Laos se îndreaptă direct spre Vang Vieng, pentru petrecerile legendare, cei care își doresc o vacanță cu mai mult șarm ar trebui să aleagă în schimb orașul Luang Prabang. Aici cafenele și librării fermecătoare mărginesc străzile cu un amestec de arhitectură asiatică și colonială. În Luang Prabang sunt o mulțime de parcuri și grădini unde te poți relaxa, iar cascada Kouang Si din apropiere este o oază de răcoare și frumos.

Luzon, Filipine

Admiră ceața magică ce se ridică printre vechile terase cu orez din Banaue sau îndrăznește să te arunci într-o cascadă, după o drumeție prin junglă. Luzon, cea mai mare insulă din arhipelagul Filipine are toate destinațiile preferate ale turiștilor iubitori de natură. Cu unii dintre cei mai activi vulcani din lume pe care îi poți escalada și rechini-balenă enormi care te vor însoții în scufundări, această insulă se distinge cu ușurință printre celelalte insule paradisiace din Asia de sud-est.

Borneo

Împărțit între Malaezia, Indonezia și Brunei, superbul Borneo se ridică din ocean ca o oază de sălbăticie. Un paradis spectaculos, insula Borneo găzduiește unele dintre cele mai rare plante tropicale, dar și unele dintre cele mai neobișnuite creaturi, precum fluturi uriași și elefanți pigmei. Imaginează-ți cum ar fi să te plimbi prin jungla deasă, populată cu o sumedenie de primate simpatice și să traversezi pasaje cu baldachin care te poarte deasupra copacilor. Fascinant este puțin spus…

Golful Ha Long, Vietnam

Nu trebuie să fie expert ca să apreciezi siluetele extraordinare a formațiunilor geologice din Golful Ha Long, a cărui nume înseamnă „dragon ce coboară”. Golful este împânzit cu mii de insule carstice care se înalță elegante din apele cristaline, creând o atmosferă magică îmbibată cu legende. O plimbare cu barca prin acest loc spectaculos, care se află și pe lista de patrimoniu UNESCO, este o experiență de neratat.

Angkor Wat, Cambodgia

Aventurierii pasionați de arheologie și istorie trebuie neapărat să exploreze templele de la Angkor Wat. Acesta este cel mai mare monument religios din lume, iar caracterul său mistic nu a fost încă afectat de turiștii fani ai filmelor cu Lara Croft, care s-au filmat aici. Plimbă-te printre zidurile antice de la Angkor Wat și bucură-te de secolele de istorie care și-au lăsat amprenta asupra acestui loc fascinant, ce reprezintă una dintre cele mai spectaculoase și durabile creații ale umanității.

citeste mai multe: http://www.ghiduri-turistice.info/

DISTRIBUIȚI