DISTRIBUIȚI

Cine zice că iarna nu e un sezon bun pentru a călători n-a prins după-amiezele în orașele ușurate de turiști. Există cel puțin 7 motive pentru a călători iarna iar vizita mea în Salzburg de luna trecută e încă un motiv să-mi fac bagajul indiferent de ce arată termometru. În drum spre Kaprun-Zell am See, am făcut un popas de jumătate de zi în Salzburg. N-avem cum să ratez orașul lui Mozart iar Castelul Hohensalzburg cocoţat pe deal mi-a fãcut mereu cu ochiul din ofertele agenţiilor de turism.

fotografii salzburg austria (1)

Dacă pe podul de peste râul Salzach şi în centrul vechi al oraşului mai vezi vreo doi turişti asiatici veniţi în Austria special pentru cumpărături, cu cât te apropii de Castelul Hohensalzburg şi cu cât se apropie seara mai mult cu atât e mai pustiu. Păcat, după amiaza, la golden hours, cred că oraşul arată cel mai bine de sus.

fotografii salzburg austria (4)

Poate că în vremuri mai bune aş fi ales să urc dealul la picior pentru mişcare şi pentru privelişte dar când timpul e scurt iar gradele puţine, alegi varianta cea mai confortabilă: 11 Euro pentru funicular şi vizita cu audio guide la castel.

fotografii salzburg austria (6)

De sus ai o privelişte de 360 grade asupra oraşului. E surprinzător să vezi că Salzburgul nu e deloc mare iar clădirile sunt extinse mai degrabă pe orizontală decât pe verticală. Niciun zgârie nori şi nicio clădire sclipicioasă ci doar vechile case frumos întreţinute cu fum ieşind pe hornuri, linişte şi aer curat.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/10-fotografii-la-inaltime-in-salzburg.html

DISTRIBUIȚI