DISTRIBUIȚI

În cele mai frumoase basme există întotdeauna un castel: turnuri înalte, un șanț cu apă intimidant și priveliști ce îți taie respirația. În Scoția aceste castele antice se înalță peste lacuri adânci sau peste acoperișurile orașelor, creând peisaje incredibile.

Scoția găzduiește nenumărate castele ce datează încă din secolul XI și, indiferent unde te afli în această regiune, un castel nu este niciodată prea departe de tine. La fel de integrale din peisajul scoțian, precum lacurile perfect albastre și munții verzi, castelele din Scoția se numără printre cele mai frumoase din lume.

Castelul Eilean Donan

Castelul Eilean Donan, care înseamnă Insula Donnan, este o mică insulă aflată în vestul regiunii Highlands din Scoția. Castelul a fost construit în secolul al XIII-lea, dar în 1719 edificiul a fost distrus parțial, iar de atunci a fost lăsat în ruină. Dar, după ce a fost restaurat, iar insula pe care se află a fost legată de țărm cu un pod, Eilean Donan a devenit unul dintre cele mai vizitate și fotografiate locuri din Scoția. Acest castel este subiectul a o mulțime de legende jacobite, iar printre artefactele rare pe care le găzduiește se numără și o sabie despre care se spune că a fost folosită în bătălia de la Culloden.

Castelul Edinburgh

Unul dintre cele mai faimoase castele din Scoția este cel care se ridică impunător peste capitala scoțiană. Acest edificiu antic este un exemplu magnific de arhitectură și ideologie scoțiană. Ridicat pe vârful unui vulcan adormit numit Castle Rock, Castelul Edinburgh este vizibil de la mare distanță. Bătrânul castel este ocupat încă din Epoca Fierului și a fost considerat reședință regală din secolul al XII-lea până în secolul al XVII-lea, când a fost folosit drept cazarmă. Castelul Edinburgh este unul dintre cele mai vizitate atracții turistice din Scoția. Uriașul complex găzduiește Bijuteriile CoroaneiPiatra Destinului și Mons Meg, cele mai importante simboluri ale culturii și istoriei scoțiene.

Castelul Stirling

Un alt castel superb ce trebuie vizitat dacă ajungi în Scoția, este Castelul Stirling, ce se înalță peste orașul cu același nume. Acest domeniu a fost considerat drept centrul artistic al Scoției în secolul al XVI-lea, fiind și una dintre cele mai importante reședințe regale pentru regii scoțieni. Castelul Stirling este enorm și le dă vizitatorilor săi oportunitatea de a vedea cum trăia familia regală scoțiană, inclusiv palatul regal și capela unde Maria Stuart a fost încoronată Regină a Scoției în 1534. Castelul este faimos și pentru că este locul unde Robert Burns și-a scris majoritatea poeziilor.

Castelul Balmoral

Deși inițial a fost doar o cabană de vânătoare pentru regele Robert al II-lea, în secolul XIV, Castelul Balmoral a fost lărgit de-a lungul anilor, astfel încât a ajuns una dintre cele mai îndrăgite reședințe regale ale monarhiei britanice din ziua de azi. De fapt, Castelul Balmoral este locul în care Regina Elisabeta își petrece lunile de vară. În restul anului, castelul este deschis vizitatorilor, cu excepția câtorva încăperi, care sunt apartamentele private ale reginei. Aflat în Aberdeenshire, Castelul Balmoral este faimos și pentru expozițiile din uriașa sală de bal, precum și pentru superbele grădini din jurul clădirii.

Castelul Glamis

Acest castel cu ziduri roșiatice are puternice legături cu familia regală din moment ce Regina Elisabeta și mama ei au crescut aici. Aflat într-un sat preistoric, Castelul Glamis are o istorie lungă și fascinantă. Aici a fost ucis regele scoțian Malcom, iar personajul Macbeth, din tragedia omonimă a lui Shakespeare, era nobilul acestui castel. Astăzi este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din Marea Britanie, fiind înconjurat de păduri dese și peluze perfect aranjate. Castelul este deschis vizitatorilor, astfel încât poți să te plimbi prin grădinile domeniului și poți face un tur ghidat al încăperilor istorice.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-10-castele-din-scotia-care-te-vor-impresiona-cu-adevarat