DISTRIBUIȚI

Oslo este unul dintre cele mai atractive orașe din Scandinavia, cu o mulțime de atracții turistice interesante, care te vor fascina cu siguranță. Acest oraș este una dintre cele mai mari capitale din lume, în ceea ce privește suprafața, dar numai 20% din ea a fost dezvoltată, restul fiind păduri protejate, dealuri înverzite și sute de lacuri. Parcurile și zonele deschise sunt și ele parte integrală din peisajul capitalei norvegiene, precum și o mulțime de zone pietonale și piste de biciclete. Așadar, Oslo este un oraș foarte prietenos cu pietonii și turiștii care vor să-l exploreze pe jos sau pe două roți. Dacă te-ai hotărât să vizitezi acest oraș minunat, noi îți spunem ce atracții turistice din Oslo merită să fie admirate!

Castelul Akershus

Una dintre cele mai îndrăgite atracții turistice din Oslo este cu siguranță Castelul Akershus. Construită la sfârșitul secolului al XIII-lea, acest castel-fortăreață are mai multe secțiuni ce pot fi vizitate. Începe-ți turul cu exteriorul cetății impunătoare, pentru a vedea zidurile groase ce nu au fost doborâte de cuceritori. Poți vizita sala tunurilor, iatacurile în care locuiau familiile regale, unde îți poți face o impresie despre viața de la curte în perioada medievală. Nu rata nici Muzeul Rezistenței, dedicat mișcării de rezistență împotriva forțelor naziste, sau Muzeul Forțelor Armate Norvegiene. În Mausoleul Regal poți afla povestea familiei regale norvegiene.

Muzeul Navelor Vikinge

Cunoscut și sub complicatul nume de Vikingskipshuset, Muzeul Navelor Vikinge se află în cartierul Bygdøy din Oslo și prezintă o colecție foarte interesantă de artefacte din perioada vikingilor găsite în diferite locuri din Norvegia. Principala atracție a muzeului sunt trei nave vikinge perfect restaurante, folosite pentru înmormântări în mare. Vasul Gokstad este cea mai bine păstrată corabie vikingă din lume, ea fiind construită în anul 850.

Parcul de Sculpturi Vigeland

Una dintre cele mai populare atracții turistice din Oslo este Parcul de Sculpturi Vigeland, care este și cel mai mare astfel de parc, realizat de un singur artist. Acest spațiu fascinant găzduiește nu mai puțin de 212 sculpturi semnate de Gustav Vigeland, parcul fiind inaugurat în anii ’40. Spațiul se află într-un alt parc – Parcul Frogner, unde poți să te plimbi pe aleile îngrijite și să admiri peste 14.000 de trandafiri din 150 de specii. Parcul de Sculpturi Vigeland este deschis non-stop, iar intrarea este gratuită.

Citește mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-10-atractii-turistice-din-oslo-de-neratat-intr-un-city-break

DISTRIBUIȚI